certified ICDP facilitator

Josien gets certificateJosien is nu een certified ICDP facilitator!
Zij heeft the ICDP facilitator training (samen met een groep anderen) met succes afgerond.
06 all the graduatesHet verslag van de caregivers training die ze samen met collega Meena gedaan heeft was voldoende.
Na een laatste workshop (bedoeld om van elkaars ervaringen te leren)
presenting the experienceswas er de afstudeerplechtigheid.
Omdat ECEC de organisatie is die dit ICDP programma in Nepal introduceert werd de gelegenheid gebruikt om vertegenwoordigers van andere organisaties die met kinderen/ouders werken uitgenodigd om bekendheid te geven aan het programma.
01 the hall at Siddhartha cottageDe meeste van deze organisatie's hebben al wel voorlichtings programma's voor ouders.
Het ICDP programma blijkt in zijn eenvoud (met wel een gedegen evidence based achtergrond) door de vorm (een serie van minimaal 8 wekelijkse bijeenkomsten waar tussendoor dingen moeten worden uitgeprobeerd/geoefend) heel effectief te zijn.
De getuigenissen van de deelnemende ouders spraken daarbij boekdelen. (Soms best wel verbazingwekkend omdat het om voor ons heel basale dingen gaat zoals "laten merken dat je van je kind houdt" die als heel nieuw worden ervaren.)
08 Disu vertelt wat ze heeft geleerdEen van onze cursisten gaf haar getuigenis op de afstudeerplechtigheid: 
Zij is een ontwikkelde vrouw die zelf met kinderen werkt. Ze had haar tweede kind gekregen 10 jaar na de eerste en dat jongste kind zag ze eigenlijk als een hindernis in de ontwikkeling van haar carriere. Al in de eerste les over "hoe zie je je kind?" (als een persoon of als een object) begon ze na te denken over haar relatie met haar jongste. Ze was van plan geweest het kind in een internaat te doen bij een goede school. Maar tijdens de lesson over de emotionele behoeften van een kind drong het tot haar door dat verzorgers in een internaat emotioneel niet zo dichtbij een kind kunnen staan als ouders dat kunnen.
Aan het einde van de cursus vertelde ze dat ze het label 'zij die mijn carriere verstoort' had weggehaald en dat die jongste dochter haar nu net zo na aan het hart ligt als haar oudste.