Gecertificeerd ICDP trainer

ICDP logoICDP staat voor International Child Development Programme. Een beetje een weinig zeggende naam eigenlijk.
De kern van het programma is een ouder/verzorger cursus van 8 bijeenkomsten.
Het programma is in de 80-er jaren in Noorwegen ontwikklend en vanwege de duidelijke resultaten wordt de cursus nu in 55 landen over de hele wereld gegeven.
ECEC is uitgekozen om ICDP in Nepal te introduceren. ICDP will de kwaliteit van het programma hoog houden en alleen gecertificeerde facilitators mogen de ouder cursussen geven. In 2015 en 2016 zijn er (door Noorse trainers) twee groepen Nepalese facilitators opgeleid, waaronder (in 2016) Josien.
Vanuit deze twee groepen facilitators zijn 14 personen uitgekozen die van mei 2016 – mei 2017 (wederom door Noorse trainers geleide) ICDP Training van Trainers deden.
Na een jaar met opdrachten uitvoeren (Schriftelijke en practische opdrachten) zijn die nu afgestudeerd.
~~02 the new ICDP trainersDat is een hele stap vooruit, want nu behoeven er geen Noorse trainers meer naar Nepal te komen om facilitators te trainen, maar kunnen de Nepalese trainers dat zelf. Practisch betekent dat ook we nu in theorie door het hele land heen facilitators kunnen trainen en daardoor kunnen er ook overal oudercursussen gedaan kunnen worden. Met als oogmerk: Gelukkige kinderen in heel Nepal.
~~happy children all over Nepal