Kamal, de held

De laatste dagen hebben de TV en de kranten bol gestaan met een heldenverhaal; een welkome afleiding tussen al het vrij negatieve nieuws over de politiek.
In Pokhara was er een klein meisje van twee en een half jaar in een 56 meter diepe ravijn gevallen. Die ravijn is zo smal dat reddingspogingen van politie en professionele reddingsorgansiaties geen succes hadden.
Kamal heeft Aradhana gered! Hoera!

Een 12 jarige jongen -Kamal Nepali- die nogal klein van postuur is, heeft toen aangeboden naar beneden te klimmen (geleid door de professionals). En op die manier heeft hij 22 uur nadat ze erin gevallen was het meisje naar boven gedragen (in een tas). Het meisje was wonder boven wonder slechts licht gewond.

Hij is nu als de held van het land hier in de hoofdstad gehuldigd en wordt overladen met cadeau’s (gratis onderwijs tot en met de universiteit, levenslang gratis medische verzorging om maar een paar dingen te noemen). “Hij heeft zijn leven gewaagd voor een ander. Zulke mensen hebben we nodig!”is een terugkerend refrein.
Kamal de held wordt bejubeld
Er zijn al eerder 5 mensen in die spleet gevallen. Ze zullen er nu werk van maken het gebied af te zetten met prikkeldraad.

Leave a Reply