moeilijke weg

Ad is weer op weg naar Jumla.
13307950_jpeg_preview_largeGisteren is hij van Kathmandu naar Nepalganj gevlogen en vandaag is hij verder gereisd, deze keer per jeep over land. Er is op dit moment namelijk nauwelijks vliegverkeer tussen Nepalgang  en Jumla vanwege een conflict over ticket prijzen.
Hij is niet alleen, 4 mensen reizen met hem mee: 3 jonge mensen, (waarvan er één een professionele filmer is) en een blinde vertegenwoordiger van een belangenorganisatie voor blinden.
Doel van de reis is deze keer voornamelijk om beeldmateriaal te verzamelen van de verschillende blindenprojecten die er zijn in de Karnali provincie.
In Jumla loopt het onderwijs voor de blinde kinderen echter niet zo lekker op dit moment, dus daar zal ook nog wel het één en ander te doen zijn.
Maar eerst zien er te komen. De weg Nepalgangj- Surkhet (Birendranagar) gaat nog wel, dat is een verharde weg waar ook bussen over gaan. Het stuk Surkhet-Jumla, dat is lastig.
Het is een beruchte weg. Ad heeft beloofd uit te stappen en te gaan lopen op stukken die erg gevaarlijk zijn! We bidden voor bescherming!

PS: Gelukkig was dit in de droge tijd; in de moesson in de weg onbegaanbaar.

Leave a Reply