trouwerij

Na de foto's van de verloving, ook wat beelden van de trouwerij van Anjan and Geeta.
Het huwelijk vond plaats in Pokhara, de plaats waar de bruid vandaan komt. Pokhara is 200 km weg van Kathmandu, maar dat is toch wel zo'n 6 uur rijden. Dus op zaterdag met een mini busje vol mensen (familie en kerkmensen) naar Pokhara reizen voor de bruiloft op zondag.
Aangekomen bij de kerk zijn de voorbereidingen in volle gang: de feesttent wordt opgezet~~00 tent voorbereidingenen vrienden zijn druk bezig met de kerk te versieren.~~00 versiering wordt gemaaktOp zaterdagavond de gelegenheid om te genieten van de zonsondergang bij het meer: mooi uitzicht en frisse lucht!~~zonsondergangZondagmorgen: op zijn Paasbest klaar voor de bruiloft.~~01 ready..In de kerk wacht de bruidegom op de bruid,~~02 wachten op de bruiddie niet lang op zich laat wachten.~~03 bruid met vaderEen bruiloft in de kerk verschilt niet zo veel van wat wij gewend zijn in het westen
er worden beloften gedaan~~04 de bruids beloften uitsprekenringen uitgewisseld~~05 ringen gevengebeden voor het bruidspaar~~06 gebed voor het bruidspaaren er worden liederen gezongen en in dit geval ook een dans op een lied uitgevoerd.~~07 dans op liedEr is een preek (een ouderling uit kerk van Arjan in Kathmandu preekte)
~~08 Dil preekten na afloop van de dienst is er de gelegenheid de bruid en bruidegom te feliciteren~~09 samen met het bruidspaar en best menen een maaltijd voor alle aanwezigen.~~10 etenDan is er nog een vrij officiele introductie van de wijdere familie van weerskanten waarbij ook weer geschenken aan te pas komen.~~11 introducerenEen paar uurtjes later zijn we allemaal omgekleed (inclusief de bruid en bruidegom) weer in de minibus gestapt om naar Kathmandu terug te rijden. Laat in de avond droppen we het kersverse echtpaar bij hun huis.
~~12 bruidspaar afleverenMet de papieren van de kerk zullen ze later hun huwelijk laten registreren bij de plaatselijk overheid, maar dat is meer een formaliteit.
Een huwelijk in de kerk verschilt enorm van een traditioneel gevierd Hindoeistisch huwelijk.
Zo'n huwelijk duurt meerdere dagen en traditioneel draagt de bruid een rode sari. Aanvankelijk droegen de christelijke bruiden witte sari's, maar tegenwoordig is het vaak een trouwjurk.