verloving

We hebben een tijdelijke huisgenoot: Gita. Ze is de verloofde van Anjan, de zoon van onze wijlen buurvrouw en vriendin Sanoe.
Ze komt uit Pokhara en met het huwelijk in het vooruitzicht heeft ze werk gezocht en gevonden in Kathmandu.
Tot aan het huwelijk (eind mei) woont ze nu bij ons.
~~geeta and arandjaanMet wat oudsten van onze kerk (plus de familie van de bruidegom) zijn we naar Pokhara gereisd waar we bij de officiele "magani" ceremonie waren. Dat is zoiets als dat de familie van de bruidegom, officieel de hand van de bruid komt vragen aan de familie van de bruid.
~~01 the ceremonyHet bruidspaar is christen en dus is de ceremonie daarop aangepast: de oudsten uit de gemeente van de bruid leidden de plechtigheid die gewoon in het ouderlijk huis van de bruid werd gehouden.
~~03 the toehoordersGelukkig speelden ook de aanstaande bruid en bruidegom een rol in de ceremonie.
~~02 the coupleDe bruidegom werd gevraagd hoe hij wist dat dit meisje zijn bruid moest worden. De oudsten van de gemeente van de bruidegom werd gevraagd hoe zij tegen deze verbintenis aankeken.
De bruid (en ook haar ouders) werd gevraagd naar of ze met het voorstel instemde en met een gebaar (het aanraken van de cadeaus die de familie van de bruidegom had meegebracht) werd de 'deal' gesloten.
~~05 accepting the presentsNa een gebed was er een feestmaaltijd voor alle genodigden.~~08 eten met AdVoordat we weer teugreisden naar Kathmandu nog een groepsfoto met de familie van de bruidegom, en de oudsten (en vrienden) van beide kerkelijke gemeenten.~~10 the group